Търпението  Аз разглеждам психологически въпроса за страха и за ревността.

...
Търпението  Аз разглеждам психологически въпроса за страха и за ревността.
Коментари Харесай

Търпението е за силния човек; за слабия е неволята ♥ Петър ДЪНОВ

Търпението 

Аз преглеждам психически въпроса за страха и за ревността. Има невидими същества, в чийто интерес е да възбуждат силите в индивида, с цел да черпят от него. Като се гневи, те употребяват тази сила в него и го обезсилват. Аз следя, по какъв начин идват тия същества. Те идат групово, сядат към индивида и стартират да му внушават негативни мисли, до момента в който го настроят. Щом реализиран задачата си, те се отдалечават и следят, какво ще прави той. 

Какви са тия същества? - Като хората, единствено че за тях не са нужни специфични столове. Те могат да сядат и по десетина на един стол и отново им е необятно. Какви са, каква външна форма имат, не е важно; значимо е, по какъв начин работят те върху индивида. При всяко тестване, лицето на индивида потъмнява. Страшно е, когато той се отдава на негативни усеща: злоба, възмездие, завист. Тогава лицето му потъмнява и погрознява. Когато Каин завидя на брата си, лицето му почерня и погрозня, и той реши да го убие. Пазете се от прегрешението на Каина. Наблюдавайте се, да видите, какви промени стават с цвета на лицето ви. Когато изпитвате злоба и търсите случай да отмъстите на индивида, погледнете се в огледалото, да видите, какви промени стават с вас. Ако цветът на лицето ви е мрачен, вземете ограничения да се справите с негативните си мисли и усеща. 

Казвате: Човек би трябвало да търпи. Търпението е за мощния човек; за слабия е неволята. Само оня може да търпи, който схваща законите. Той знае, че може да го притиснат на няколко места: в региона на сърцето - да обиден възприятията му, в региона на мозъка - да обиден мислите му и в региона на неговата воля - да обиден постъпките му и всякаква самодейност за деяние. Той е безсънен и елементарно се оправя с изискванията. Той знае, че, дето и да го атакуван, всичко може да понесе с самообладание. 

Не е задоволително единствено да виждаш грешките и да желаеш да ги изправиш. Важно е да знаеш способи за тяхното изправяне. Търпението е способ за изправяне на погрешките. Ще търпиш хората, ще търпиш и себе си, до момента в който се изправиш.

Човек има недостатъци, които вижда, откакто ги прояви. Има недостатъци, които се виждат извън: те са очевидни и елементарно се изправят. Види ли един път своите скрити недостатъци, човек би трябвало да прави изпитание да ги предотврати. Казваш. Втори път няма да проявя такава уязвимост. - Вярно е, повторно ще проявиш друга уязвимост, която не си подозирал в себе си. 

Една уязвимост може да се прояви по доста способи, и човек се изненадва, не знае, по какъв начин да се оправи. - На какво се дължи нетърпението? - На излизане на двойника. Често двойникът излиза един-два сантиметра на открито, а в миналото - повече. Щом излезе повече, в сравнение с би трябвало, човек става извънредно припрян. За да не се гневи, той би трябвало да се бронира. Мекотата е ризница на индивида. Затова споделям: Колкото по-чувствителен става човек, толкоз по-мек език би трябвало да има. Ако чувствителността ти се усилва, а езикът огрубява, ти самичък се натъкваш на мъчнотии и тествания. 

Казано е в Писанието: „ Не огорчавайте Духа, с който сте запечатани. “  Мислите ли, че Духът е удовлетворен от вашите мисли, усеща и действия? Понеже Духът не може да приказва на ваш език. Той ви нашепва от вътрешната страна: Не постъпи добре. Изправи грешката си! Вие стартирате да Го убеждавате, че външните условия са неприятни, че светът е неприятен. Духът споделя. Бъди толерантен, аз ще уредя всички работи. - Не мога да понасям, ще му отмъстя. 

Това е спор сред индивида и Духа. Той става вътре в индивида. Ако не слушаш Духа, ти губиш вътрешния си мир. Без мир няма триумф, няма развиване. Мирът е първото изискване за идване на духовната просвета.

29 август 1937 година

Из: „ Вътрешна обхода “ в сборника „ Астрология от школата на Учителя “
Снимки: petardanov.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР